Semmelweis Egyetem
Magatartástudományi Intézet

 

Bevezető

Ha úgy érzed, összecsaptak fejed fölött a hullámok, nem bírod tovább, képtelen vagy egyedül megbirkózni a sok problémával, ami nyakadba zúdult, esetleg elbizonytalanodtál abban, hogy jó helyen vagy-e ezen az egyetemen, vagy egyszerűen csak tanácsot szeretnél kérni ügyes-bajos dolgaidat illetően, akkor lehet az a pillanat, amikor felkeresed a Diák és Életvezetési Tanácsadó szolgálatot.

Miért hoztuk létre a Diáktanácsadót?

Azért, hogy segítséget nyújtsunk a FOK, GYOK, ÁOK hallgatóknak a különféle (sokszor tipikusnak mondható) pszichológiai természetű problémákban

Milyen problémákkal lehet bennünket felkeresni?

Minden pszichológiai természetű problémával, ami elsősorban az egyetem végzésével kapcsolatos, azt akadályozza valamilyen módon.
Ilyenek például: a tanulási nehézségek, stressz és szorongás kezelésének nehézségei, kapcsolati és/vagy párkapcsolati problémák, időgazdálkodási kérdések, szülőkkel kapcsolatos nehézségek, az önállósodás gondjai, különböző veszteségekből, szülők betegségéből adódó problémák, szakmai identitás keresése vagy más, élethelyzetből adódó krízisek.

Mi történik itt?

A kapcsolatfelvétel után általában egy személyes, tájékozódó beszélgetéssel indítunk. Itt körüljárjuk azokat a kérdéseket, problémákat, amelyekben segítséget szeretnél kérni és feltérképezzük a lehetőségeket. Egy ilyen beszélgetés időtartama általában 50-60 perc. Ezt követően még 5-6 alkalom nyílik arra, hogy egyénileg foglalkozzunk a téged érintő kérdéssel. Ezek a találkozások is hasonló időtartamúak, időpontja rugalmas, az órarendhez igazítható.
Ha a probléma hosszabb és mélyebb beavatkozást igényel, akkor lehetőségeink szerint segítséget nyújtunk a megfelelő segítség megtalálásában is.

Milyen más tevékenységeket folytatunk?

A NET Karrieriroda keretében rendszeresen szervezünk különféle készségfejlesztő tréningeket, klubokat is (pl. tanulássegítő klub, autogén tréning, stresszkezelő tréning, filmklub), ahol egy csoport tagjaként gyűjthetsz ötleteket a megoldások kereséséhez. A stresszkezelés jelenleg kreditpontos, 28 órás, szabadon választható tárgy formájában is elérhető. A tanulás segítő klubok olyan 3 órás alkalmak, ahol a hatékonyabb tanulást elősegítő módszereket sajátíthatsz el. A Karrieriroda tevékenységi körébe tartoznak a szintén kreditpontos HuMánia pályaszocializációs képzés, és a vizsgaszituáció képzések is. Megújuló kínálatainkról az Aktualitások menüpont alatt olvashatsz, valamint a NET Karrierközpont honlapján.

 
Kik vagyunk? Hol érhetsz el bennünket?


Olyan szakemberek, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a tréningezés, tanácsadás, pszichoterápia területén is.

Sándor Imola –  SE Magatartástudományi Intézet és NET Karrierközpont Diák- és Életvezetési Tanácsadó vezetője, klinikai szakpszichológus
Elérhetőségek: sandor [PONT] imola [KUKAC] med [PONT] semmelweis-univ [PONT] hu
Telefon: 06/30/3906954


Mit érdemes még tudni?

Az egyéni tanácsadás anonim módon történik, azaz adataid nem kerülnek semmilyen nyilvántartásba.
Tanácsadást német és angol nyelven is folytatunk.

Conference on Sleep Spindling and Related Phenomena